Διαχείριση Στρες και Άγχους: Βρες την Ηρεμία σου

Αντιμετώπιση του άγχους και του στρες:

 Επιτύχετε εσωτερική ισορροπία για να βρείτε την ηρεμία σας

Η ζωή στον 21ο αιώνα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ανθρωπότητα. Είναι μια εποχή που το στρες και το άγχος γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πραγματικά καλές προσεγγίσεις για να τα διαχειριστείτε και να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη.

Τι είναι στην πραγματικότητα το άγχος και το στρες;

Με τον όρο άγχος εννοούμε τη φυσική αντίδραση του ανθρώπινου σώματος στις επιπτώσεις όσων βρίσκονται έξω από αυτό. Το άγχος, από την άλλη πλευρά, είναι το αίσθημα άγχους που έχετε για τα επερχόμενα γεγονότα. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική.

Μέθοδοι χαλάρωσης για την αντιμετώπιση του στρες:

φυσικοί τρόποι για το άγχος

Αναπνοή βαθιάς χαλάρωσης: Είναι μια πολύ απλή μέθοδος αναπνοής, αλλά λειτουργεί καλά. Οι ήσυχες περίοδοι χαλάρωσης που επιδεικνύουν άτομα όπως οι ηλικιωμένοι, οι ασθενείς και οι φροντιστές έχει αποδειχθεί ότι παράγουν γαλήνη και βελτιώνουν την ευεξία του ατόμου. Εισπνεύστε αργά και βαθιά από τη μύτη, κρατήστε την αναπνοή για λίγο και εκπνεύστε αργά από το στόμα.

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός μπορεί να είναι χρήσιμος καθώς αντιμετωπίζει τις σκέψεις του μέλλοντος και μας αγκυροβολεί στη στιγμή που ζούμε.

Γιόγκα και Τάι Τσι: Αυτές οι δύο αρχαίες παραδόσεις συνδυάζουν κινήσεις του σώματος, αναπνοή και διαλογισμό που επιτρέπουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη μείωση του στρες.

Σωματική άσκηση: Αυτού του είδους η συμπεριφορά απελευθερώνει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που προκαλούν “ευεξία” (ενδορφίνες) και μας επιτρέπει να ξεχάσουμε τις εντάσεις.

Χόμπι και δημιουργικές δραστηριότητες: Μια από τις στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε μακριά το άγχος είναι να παίρνετε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας διεγείρουν άρα και την ικανότητα να είστε πιο εφευρετικοί.

Μια δίκαιη διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή θα μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια και θα βελτιώσει τη γενική μας υγεία. Οι ορμόνες σας βοηθούν στον ύπνο, οπότε είναι πολύ σημαντικό,

Ο κατάλληλος ύπνος: Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας και τη διατήρηση ενός χαμηλού επιπέδου άγχους.

Θα ήθελα το σχόλιό σου!